Smaki tortów

Najpopularniejsze: 









Dla ułatwienia wyboru kompozycji smakowej prezentuję kilka ciekawych propozycji, jakie mogę wykonać.

Wszystkie kompozycje można dowolnie modyfikować -> tutaj znajduje się lista podpowiedzi - co z czym komponować

Do każdej kompozycji istnieje możliwość dodania składnika "premium" (lista poniżej).

Przykładowe kompozycje smakowe:









biała czekolada, frużelina z porzeczki, chałwa, żelka mango

oreo, żelka wiśniowa, chałwa

mus jagodowy, krem chałwowy, mus z owoców leśnych, ciemna czekolada


mascarpone z czarną porzeczką + mus z czarnej porzeczki
"michałkowy", mus truskawkowy i ganache czekoladowy z ciemnej czekolady
mus malinowy na kremówce, kokosowy z mascarpone, ganache czekoladowy z mlecznej czekolady

PRZYKŁADOWE KOMPOZYCJE SMAKOWE:

MASY OWOCOWE:
  • musy (z dodatkiem śmietanki):
    • owoce leśne
    • wiśnie
    • czarna porzeczka
    • maliny
    • cytryna

  • owoce w kawałkach lub w całości
    • brzoskwinia
    • borówki
    • wiśnie (sezonowo)
    • maliny
    • ananas
    • truskawki (sezonowo)

  • żelki/galaretki (z żelatyną):
    • owoce leśne
    • brzoskiwnia
    • czarna porzeczka
    • wiśnia - (dorosłym polecam z dodatkiem Amaretto!)
    • malina
    • ananas
    • cytryna
    • mango

Masy ŚMIETANOWE:
  • Chałwowa
  • Oreo - mascarpone z ciasteczkami
  • pianka owocowa
  • "MICHAŁKOWA" - mascarpone z kruszonymi "Michałkami"
  • "Rafaello" - mascarpone z wiórkami kokosowymi i prażonymi migdałami
  • mascarpone z owocami
  • solony karmel (kliknij i sprawdź, z czym komponować)
  • banan (kliknij i sprawdź, z czym komponować) - NOWY!
Masy CZEKOLADOWE:
  • ganache z ciemnej czekolady
  • ganache z białej czekolady
  • ganache z mlecznej czekolady
  • ganache czekoladowy z wiórkami czekolady
  • krem truflowy na bazie czekolady mlecznej lub deserowej - NOWY!
  • krem czekoladowy z nutą pistacji - NOWY!

DODATKI PREMIUM (mogą wpłynąć na wzrost ceny wyjściowej tortu):

  • chrupiąca pralina migdałowa
  • chrupiąca pralina karmelowa
  • chrupiąca pralina malinowa
  • chrupiąca pralina kokosowa

"PODPOWIADAJKA" - CZYLI CO Z CZYM DOBRZE SIĘ KOMPONUJE:



* CZARNA PORZECZKA

+ krem śmietankowy/mascarpone
+biała czekolada
+krem truflowy
+krem z białych michałków
+solony karmel
+krem chałwowy
+oreo



*MALINA

+ krem z białych michałków
+ mascarpone
+ czekolada mleczna/deserowa/gorzka/biała
+ solony karmel
+ oreo
+mango
+ chałwa




* OWOCE LEŚNE

+ mascarpone
+ solony karmel
+ czekolady
+ oreo
+ krem z białych michałków
+ chałwa





*TRUSKAWKA
+ mascarpone
+ czekolada mleczna / deserowa / biała
+ krem z białych michałków
+ oreo






*WIŚNIA
+ mascarpone
+ czekolada deserowa
+ prażone migdały
+ oreo
+krem z białych michałków
+banan
+mango
+biała czekolada





*BANAN
+nutella
+mascarpone
+wiśnia
+owoce leśne
+czarna porzeczka
+solony karmel
+ czekolada mleczna
+ czekolada gorzka


















Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię!